Wedstrijdverslag 04/08/2018 Sprint Triatlon Jabbeke

Trizer was met 4 leden afgezakt richting Jabbeke om onze clubkleuren te verdedigen in de Sprint Triatlon. Voor Thomas en Eric was het een last-minute beslissing om ons nog in te schrijven omdat we toch niets beter te doen hadden op een zaterdagochtend. Voor Andy en Charlotte was het al langer een uitgemaakte zaak dat ze vandaag zouden afzien.

Door het tropische weer van de voorbije weken mochten we ons klaarmaken om 500 meter te zwemmen zonder wetsuit.

De mannen waren eerst, het startschot bleef maar op zich wachten, de zon liet mooi haar warmte af op de badmutsen tot we plots het bevrijdende startschot hoorden waarbij we eerst 5 meter in ondiep water konden lopen vooralleer een sierlijke duik te nemen in het aangename 26,1 graden water vanop het Klein Strand in Jabbeke.

Voor Andy was het zijn eerste triatlon ooit en dus ook meteen een sprong in het onbekende. Thomas had ervoor gekozen om zich midden in het gewoel te mengen maar had al snel spijt van zijn beslissing en verloor daardoor al wat tijd. De fortuinelijke Eric had er dan weer voor gekozen om meteen na het startschot op een scherpe steen te gaan staan in het ondiepe water. Daardoor had hij gedurende de ganse zwemproef een leuk aandenken in de vorm van een voetkramp gekregen.

5 minuten later was het dan aan Charlotte die zich nietsvermoedend had ingeschreven in een bokskamp in plaats van een triatlon. De foto nadien getuigde van een geweldadige zwemstart bij de dames waarbij Charlotte nu ook wat blauwe plekken rijker is.

Ondanks de tegenvallende zwemstart van de trizerleden stormen we door richting het fietsonderdeel van 30 km waar we konden gewag maken van een mooi fietsparcour met af en toe het betere bochtenwerk en een steile brug met kasseien die er van ver waren ingesmeten. Alle leden konden al snel hun wagon aanpikken en daarbij ook genieten van de voordelen die het in groep rijden met zich meebrengt. Minder genieten was het voor Charlotte toen ze uiteindelijk arriveerde op de gevreesde kasseien brug en even moest plooien maar nooit zou breken. Voor Eric was de brug danweer zijn moment om even de gaskraan open te zetten en vanbovenaf het slagveld te overschouwen. Veel demarrages met weinig resultaat was het slotakkoord van de groep en dus besloten we maar om gewoon tempo te maken. Ook Andy en Thomas konden rekenen op enkele metgezellen in het fietsonderdeel om samen het tempo te onderhouden richting de wisselzone.

Na de schoenwissel stonden we meteen in schuim en zweet door een felle zon die overuren aan het kloppen is deze zomer. Nog 5 km lopen en Andy springt meteen uit de startblokken in zijn geliefkoost onderdeel van de triatlon. Thomas kan mooi zijn tempo onderhouden net zoals Charlotte maar versnellen zat er nooit echt in, mede ondanks de zware omstandigheden. Versnellen was danwel wat Eric probeerde na 2 km maar hij had even later al snel een paar euro’s nodig om te betalen in de parkeermeter en was genoodzaakt om even te wandelen.

Met de finish in zicht heeft ieder Trizer atleet vandaag zichzelf overtroffen.

  • Andy die vandaag succesvol zijn eerste triatlon tot een goed einde bracht.
  • Charlotte die vandaag haar tweede triatlon tot een goed einde bracht.
  • Kersverse papa Thomas die bewijst dat je niet veel slaap nodig hebt om goed te finishen in een triatlon.
  • En tenslotte Eric die na 3 jaar inactief te zijn geweest in de triatlon terug zijn intrede maakt in het toneel.

Uitslag

Eric Neve 26ste algemeen, 12de age-group, Finishtijd: 1:17:57
Andy Rietmaker 76ste algemeen, 33ste age-group, Finishtijd 1:27:20
Thomas Lemaire 101ste algemeen, 42ste age-group, Finishtijd 1:31:46
Charlotte De Pauw 117de algemeen, 17de age-group, Finishtijd 1:35:11

Speciale vermelding aan Arne en Lindsy voor de luidkeelse aanmoedigingen en proficiat aan toekomstig lid Jan om ook jouw wedstrijd tot een goed einde te brengen.

Ook een speciale vermelding aan de zon om ons gratis een paar nieuwe tan-lines te geven. De marcel-editie van 2018, die hadden we nog niet hangen in onze kleerkast.

Grtz,
Eric